noori

"Mine tøser er ikke bare hunde, de er familiemedlemmer og fantastiske samarbejdspartnere. De er små hunde af sind, men med STOR personlighed. De er blide, fjollet og har en skøn humor. Deres store kærlighed er gået lige ind i min sjæl."

Anita Skovsen

Lykkelig ejer af  "Noori og Hayley" 2 guletæver.

merlen

"En grand danois er en velcro hund – hvor du er, vil den være og den har det oftest bedst, hvis det er en næsten konstant fysisk kontakt. Men det er netop det som gør, at en grand danois er så super kærlig"

Thomas Corfixen

Lykkelig ejer af merlen "Diesel"

sejs

"Jeg ville ikke være, hvor jeg er i dag,  hvis du, Sejs ikke var kommet ind i mit liv. For mig er grand danois ikke "bare" en hund, men min redning og min allerbedste ven. ADVARSEL! Racen er stærkt vanedannende – og det sker ofte, at der hurtigt kommer mere end en – velkommen i mit liv lille Kenzo"

Gitte Uldum

Meget lykkelig ejer af den den sorte "Sejs" og blå han "Kenzo"

Den blide kæmpe

At grand danois'en er en stor hund, er ikke nogen hemmelighed, men at der bag den imponerende fysik, gennem sig en kærlighed af dimentioner er måske nyt for nogle. I den store hundeverden kaldes racen for "den blide kæmpe". Racen har det bedst i din nærhed. Det er en selskabshund, en hyggehund, en familiehund. Det er er en hund, der næsten per selvfølge har sin egen plads i sofaen. Den er trods sin størrelse en god race til børn og når barn-hund forholdet foregår med gensidig respekt, er den en pragtfuld følgesvend for familiens yngste medlemmer. Det er en blid og blød race, der er bedst til kærtegn. Den HADER at få skideballer! Det er faktisk også helt unødvendigt for racen er megt medgørlig, og hvis den behandles med respekt, værdighed og konsekvens, får du den bedste ven i livet.

I dagligdagen

Selvom en grand danois er en stor hund, kan den godt bo i et mindre hus. Der findes mindre hunderacer der "fylder" mere i hjemmet. Husk, at den helst vil være sammen med dig – det gælder også om natten. I haven kan du med fordel anvise den et fast sted, hvor den må forudrette sig nødtøft. Hvis du gør det fra den er hvalp, så vænner den sig hurtigt til det. Racen kan lære stort set alt, men i et tempo der er en grand danois værdig. Racen kræver ingen pelspleje, men den fælder som de fleste andre racer. 

Hundesport

Det er muligt at dyrke forskellige former for hundesport sammen med din grand danois. Sporkonkurrancer er det sidste nye for racen. I de nordiskelande er der flere det dyrler lydighed og agility. Nogle tænker måske, om så stor en race kan tåle agility, men når blot, der tages hensyn til deres knogler og muskulatur, så kan en grand danois få lige så meget glæde af agility som enhver anden race. Den største udfordring ved at dyrke den sportsgren med sin hund er kravet til forhindringernes størrelse. Så hvis du er træningsinteresseret og ønsker at dyrke en eller anden form for hundesport, så vil din grand danois helt sikkert følge dig med glæde, energi og entusiasme. Den største hundesport herhjemme med racen er udstillinger. Grand danois'en er en antalsmæssigt en stor udstillingsrace herhjemme. Der er ofte op til 100 individer repræsenteret på de danske udstillinger, som afholdes både af Dansk Kennel Klub og Grand Danois Klubben i Danmark.

Helbred og levertid

En grand danois vokser hurtigt, men modnes langsomt. Den er først helt udvokset fysisk og mentalt som 3 årig. Som 8 årig er den senior. De bliver sjældent mere end 10-11 år gamle.