Mavedrejning

Mavedrejning er en kendt og frygtet sygdom hos grand danois og andre hunde med en brystkasse, der er dybere end den er bred......

Gentest

Det er nu muligt, at få lavet en gentest for de gener man mener har indflydelse på mavedrejning......

Resultat af gentest

I slutningen af 2017 fik medlemmerne af Grand Danois Klubben mulighed for, at få taget en gentest for mavedrejning. Testen var frivillig og resultatet personligt. Resultatet af denne test viste, at kun 19 ud af 75 hunde var helt fri for gener, der disponerer for mavedrejning. Resten, 56 hunde, spænder fra 1 Risk til 5 Risk.

Der skal fra bestyrelsens side lyde en opfordring til opdrættere og hundeejere, om at tage vare på deres hunde. Specielt opdrætterne skal tænke sig om i den videre avl.

Bestyrelsen overvejer, at gentage undersøgelsen om 3 år, for at se om der skulle være sket en ændring i vores grand danois.

Det er firmaet VETGEN, der har udført gentesten.

 Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at kontakte bestyrelsen.

Resten spænder fra en risk til 5 risk. Der skal fra bestyrelsens side lyde en opfordring til opdrættere og hundeejere i almindelighed, om at tage vare på deres hunde, og specielt for opdrætternes side tænke sig om i videre avl, da der må siges at være en del arvelighed i mavevending, der er selvfølgelig også den stress fremkaldte mavevending, så alt i alt nok for alle at tage fat på, i et forsøg på at begrænse denne frygtelige sygdom.