Racen

Grand Danois Klubben i Danmark

Specialklub for den danske hund under Dansk Kennel Klub

Copyright © All Rights Reserved

Racen

 

At Grand Danois'en er en stor hund er ikke nogen hemmelighed, men inde bag den imponerende fysik, hvad er en Grand Danois så for en hund?

En Grand Danois er en hund, der har det bedst i din nærhed. Det er en selskabshund, en hyggehund, en familiehund. Det er er en hund, der næsten per selvfølge har sin egen plads i sofaen. Den er trods sin størrelse en god race til børn og når barn/hund-forholdet foregår med gensidig respekt, så er en Grand Danois en pragtfuld følgesvend for familiens yngste medlemmer. Det er en blid og blød race, der er god til kærtegn og dårlig til fysisk hårdhændethed.

 

At ty til fysiske magtmidler over for en hund i 70 kilos klassen er sjældent en kamp man vil vinde, og med Grand Danois'ens milde væsen

er det også helt unødvendigt. Racen behøver ikke en hård hånd for at makke ret, hvis blot du behandler en Grand Danois med respekt, værdighed og konsekvens, så vil du til gengæld få en ven for livet.

 

Dermed ikke sagt at racen ikke kan lystre, ikke nyder at arbejde og samarbejde med dig, den gør det bare ikke i samme tempo som en schæfer,

men i det tempo der er en Grand Danois værdig.

 

Der er ikke den store tradition for at arbejde træningsorienteret med racen herhjemme, men i de øvrige nordiske lande udviser racen glimrende evner, hvor der bla. i både Norge og Sverige er Grand Danois der er vildtsporchampions. Dette fortæller at der især sidder en veludviklet næse på racen og mange kan nok nikke genkendende til at deres hund ivrigt forfølger færtspor når de får muligheden.

 

I de øvrige nordiske lande ses det også hyppigere end herhjemme at man dyrker agility med sin Grand Danois. Nogle tænker måske om så stor en race kan tåle agility, men når blot at der tages hensyn til deres knogler og muskulatur, så kan en Grand Danois få lige så meget glæde af agility som enhver anden race. Den største udfordring ved at dyrke den sportsgren med sin hund er kravet til forhindringernes størrelse.

 

 

Så hvis du er træningsinteresseret og ønsker at dyrke en eller anden form for hundesport, så vil din Grand Danois helt sikkert følge dig med glæde, energi og entusiasme.

 

Den største hundesport herhjemme med racens deltagelse er udstillinger. Grand Danois'en er en antalsmæssigt stor udstillingsrace herhjemme. Der er ofte op til 100 individer repræsenteret på de danske udstillinger, som afholdes både af Dansk Kennel Klub og Grand Danois Klubben.

 

Er du blevet interesseret i denne skønne race, så er der på udstillingerne en god mulighed for at møde vores race, vores opdrættere og andre Grand Danois-ejere, der med glæde vil fortælle om og lade dig opleve racen.