Hvalpestart

Er dit liv lige blevet beriget af en Grand Danois-hvalp? Tillykke.

Eller overvejer du en Grand Danois? Så få her et indblik i de vigtigste måneder i hundens liv.

Hvalpestart

En Grand Danois-hvalp er noget af det mest bedårende der findes!

 

Hvordan kan man andet end nyde synet af sådan en lille størrelse udstyret med tilbehør i form af ører, poter og benstammer i størrelse XXL?

 

Udover glæden ved at have hundehvalp, med alt hvad der dertil hører af klunterier, unoder, narrestreger og skarpe hvalpetænder, så følger der et stort ansvar med til at have hvalp af denne race.

 

En Grand Danois-hvalp vokser - og den vokser hurtigt! Når det går vildt for sig, tager hvalpen omkring 3 kilo på om ugen. Dette betyder naturligvis at der er et stort pres på skelettet og det er derfor vigtigt at hvalpen tilgodeses både hvad angår foder og motion. Tal med din opdrætter, hvis du er i tvivl om din hvalp fodres og motioneres mest hensigtsmæssigt.

 

At motionere en Grand Danois i voksealderen bør foregå med respekt for den enorme vækst de udsættes for. At tumle i hundeskoven i flere timer hver dag er ikke sundt for en gigantrace der vokser. Motionen bør være moderat og ikke for fysisk krævende imens de skyder i vejret.

 

Det vigtigste i den første fase af hundens liv er socialiseringen. Hvalpen skal lære hvilken omverden den lever i. Den skal præsenteres for sine omgivelser, så den får et naturligt forhold til alt fra biler, busser og børn til høje lyde og meget støj.

 

Du skal sørge for at hvalpen får gode oplevelser med andre mennesker, andre dyr og forskellige situationer. På den måde gør du dit bedste til at få en harmonisk og velafbalanceret hund, hvilket bestemt er af vigtighed størrelsen taget i betragtning.

 

Hvis du er blevet interesseret i at lære mere om racen, så kig videre på siden her, eller tag kontakt til en af klubbens opdrættere, der kan berette endnu mere om hvilke egenskaber og kvaliteter racen har - både som hvalp og som voksen.

 

Grand Danois Klubben i Danmark

Specialklub for den danske hund under Dansk Kennel Klub

Copyright © All Rights Reserved

Grand Danois

 

Grand Danois er ifølge racens standard hunderacernes Apollo. Dette er ikke uden grund, for med sit imponerende og ædle helhedsindtryk, kombineret med et herligt væsen, er der bestemt noget "guddommeligt" over denne dejlige race.

Grand Danois er én blandt de mere end 350 internationalt anerkendte hunderacer. Baggrunden for hver enkelt hunderace er dens geografiske oprindelse og brugsegenskaber. Den geografiske oprindelse har været medvirkende til skabelsen af de mange selvstændige racer med principielt samme brugsegenskaber.

Historisk set har der over hele verden været hundeejere, som var stolte af deres hundes lokale særpræg - således også i Danmark, hvor den hund, der umiddelbart toner sig frem på nethinden, når man taler om danske, nationale hunderacer, er den store danske hund - Grand Danois. Racen betragtes hér og over det meste af verden som dansk. Den kendes fra Fyn år 5-400 f.Kr. Hunden blev dengang brugt til jagt på storvildt, mens den i dag anvendes som selskabshund og vagthund.

Som race deltog den på den første danske udstilling i 1886 og figurerer i første bind af Dansk Hundestambog fra 1890 under betegnelsen "Stor Dansk Hund". Ikke på noget tidspunkt har racen været i fare for at forsvinde. Dette hænger utvivlsomt sammen med dens imponerende og majestætiske fremtoning, som til alle tider har understøttet interessen for racen.

.

 

Navnet blev dog anfægtet af Tyskland i 1930'erne, som i denne periode hyppigt hævdede sig selv som nation. Tyskland, gennem dets kennel klub, gjorde i 1936 krav på racen og påkrævede sig at racen skulle omdøbes til Deutsche Dogge. Dette blev behandlet på FCIs generalforsamling den 22. juli 1937 i Paris. Her afvises Tysklands krav og spørgsmålet om racens oprindelsesland anses for afsluttet da Tyskland endegyldigt frafalder kravet på racen. Grand Danois er herefter i FCI-regi en dansk race, og kun den af Dansk Kennel Klub indsendte standard er gældende. De engelsktalende lande kalder racen Great Dane. I Skandinavien kalder vi racen Grand Danois og Den danske Hund.s.